Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΣΟΕΕ

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org



Δύο μήνες περάσανε από τις 12/11, ημέρα πανεργατικής/πανελλαδικής απεργίας, όταν συνελήφθησαν 5 σύντροφοί μας. Αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα οι συντρόφισσες/οι ανά την επικράτεια, πλήθος αγωνιζόμενων και πολλών ανθρώπων, καταφέραμε και δημιουργήσαμε ένα δυνατό και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης με πρωταρχικό στόχο το μπλοκάρισμα της έκδοσης των 5 στο ιταλικό κράτος που διώκονται για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση του “No Expo” στο Μιλάνο την πρωτομαγιά του 2015.

Στις 7, 8 και 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν τα 3 συμβούλια εφετών για τους 5 αγωνιστές φοιτητές. Οι αποφάσεις των συμβουλίων ήταν μη έκδοση τους στις ιταλικές αρχές. Αυτή η εξέλιξη της υπόθεσης, μας επιτρέπει πλέον να μιλάμε για ένα σημαντικό αγώνα που έδωσε το ανταγωνιστικό κίνημα και κατάφερε πραγματι να δημιουργήσει τους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς ώστε να μπλοκαριστεί η έκδοση των 5. Για μας αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό φρένο και ανάχωμα στους κατασταλτικούς διακρατικούς σχεδιασμούς και ένα ηχυρό πλήγμα για το κατασταλτικό χαρτί που λέγεται Ευρωπαικό Ένταλμα Σύλληψης, όταν αυτό στοχεύει στην ποινικοποίηση αγώνων και αγωνιστών ενάντια στην καπιταλιστική κυριαρχία. Κομμάτι ενός διαρκούς αγώνα για το ξύλωμα των έκτακτων κατασταλτικών νομοθεσιών που πλέον γίνονται αυτονόητος κανόνας στις δυτικές “δημοκρατικές” μητροπόλεις. Κομμάτι επίσης της διεθνιστικής αλληλεγγύης μεταξύ των προλεταρίων που συγκρούονται σε παγκόσμιο επίπεδο με τον κόσμο του κεφαλαίου και της υποτίμησης των ζωών τους.

Τα ειδικά αυτά δικαστήρια -υπό την πολιτική πίεση ενός μαζικού κινήματος και όχι χάριν κάποιας ταξικής ή εθνικής συμφιλίωσης, συμπόρευσης ή ανακωχής αγωνιζόμενων και “αριστερών” εξουσιαστών- αναγκάζονται ν' αναγνωρίσουν την πολιτική/κοινωνική δράση, αντίσταση και ταυτότητα που χαρακτηριζε την δίωξη των 5 αγωνιστών φοιτητών και να κάνουν πίσω στην όποια έκδοση. Αυτό ελπίζουμε να αποτελέσει παρακαταθήκη για αγωνιστές που απειλούνται με έκδοση όπως οι Τούρκοι και οι Κούρδοι συναγωνιστές, για τους πολιτικούς κρατούμενους που αντιμετωπίζουν Τρομονόμους, όπως επίσης και ένα μήνυμα για την εξουσία όταν στήνει σκευωρίες απέναντι σε συντρόφους όπως στην υπόθεση του Θ.Σίψα για τα τραγικά γεγονότα της Μαρφίν.

Η συνέλευση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητέςαποφάσισε να καταλάβει την ΑΣΟΕΕ από τις 8 εώς τις 11 /1 όταν και η τελευταία απόφαση του συμβουλίου εφετών θα ανακοινωνόταν, ώστε να διατηρήσει ένα ζωντανό πεδίο αγώνα στο πλευρό των 5, κόντρα στον εφησυχασμό των πρώτων 2 αποφάσεων. Η κατάληψη της ΑΣΟΕΕ αποτέλεσε επίσης μια προσπάθεια σύνδεσης των κοινωνικών-ταξικών αγώνων της περιόδου και διάχυσης της δυναμικής της αλληλεγγύης στους 5στο ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα.

Η συνέλευση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητέςθα συνεχίσει ναμάχεται μέχρι την παύση κάθε δίωξης για την πορεία No Expo στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Η καταργηση στην πράξη των φασιστικών ιταλικών νόμων, βάσει των οποίων βρίσκονται υπό κράτηση και κατηγορούνται οι Ιταλοί σύντροφοι, οφείλει να είναι στόχος του κινήματος σαν μια εικόνα ολοκληρωτισμού απ'το μέλλον που μας επιφυλλάσει η κυριαρχία και δε θέλουμε να ζήσουμε.

Ζώντας στο βασίλειο της ακραίας υποτίμησης των ζωών μας, των μισθών πείνας, των συντάξεων που πηγαίνουν για τσεκούρωμα, της στρατοαστυνομίας που επιβάλει παγκόσμια το νόμο του φόβου, γνωρίζουμε οτι μένουν πολλά ακόμη να κατακτηθούν, στον αγώνα για μια ζωή ελευθερίας, συλλογικής και ατομικής. Ο αγώνας συνεχίζεται σε όλο το κοινωνικό πεδίο και εκεί θα ξανα-συναντηθούμε με ανανεωμένη ορμή και γνώση των συλλογικών δυνατοτήτων.

Επόμενη συνέλευση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές – Παρασκευή 29/1 στις 7μμ στο Πολυτεχνείο, με απολογιστικό χαρακτήρα για τον πρώτο κύκλο αυτού του αγώνα, που κλείνει με τη μη έκδοση των 5, καθώς και τη συνέχιση του αγώνα.


Παύση κάθε δίωξης για την πορεία No Expo σε Ελλάδα και Ιταλία.

Αλληλεγγύη στους 5 Ιταλούς συντρόφους.

Il primo maggio a Milano c'eravamo tutti!

Νιco, Alessio, Edu, Andrea liberi subito!


κατάληψη ΑΣΟΕΕ

11/1/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: