Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Κείμενο της συνέλευσης αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές από την κατειλημμένη ΑΣΟΕΕ

Από το μπλογκ της Κατάληψης ΑΣΟΕΕ

 
Από το μπλοκάρισμα στις πολιτικές διώξεις των 5 αγωνιστών
στο μπλόκο κάθε επίθεσης των αφεντικών στους καταπιεσμένους και τους αγωνιζόμενους


*


Στις 7 και 8 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν τα δύο συμβούλια εφετών για τέσσερις από τους πέντε αγωνιστές. Οι αποφάσεις και των δύο ήταν η μη έκδοση στο ιταλικό κράτος και η άρση των περιοριστικών όρων (της μη εξόδου από τη χώρα, και το παρόν τρεις φορές την εβδομάδα σε αστυνομικά τμήματα). Η έκβαση αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λόγο για να επαναπαυτούμε, αλλά είναι το πεδίο εκείνο πάνω στο θα χτίσουμε τη μετάβαση από το μπλόκο στην έκδοση των αγωνιστών στην παύση κάθε δίωξης των ανθρώπων που διώκονται για την διαδήλωση No Expo στην Ελλάδα και την Ιταλία. Και πόσο αστείο και ειρωνικό είναι, πράγματι, αυτοί που συμμετείχαν στην απεργιακή πορεία της 1ης Μάη που διευρύνθηκε με το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων no expo, να διώκονται βάση του ιταλικού δικαίου επειδή προκάλεσαν «όλεθρο και καταστροφή», ενώ αυτό ακριβώς είναι αυτό που φέρνει η expo στα μέρη όπου κάθε φορά γίνεται. Έτσι και στην περιοχή του Μιλάνο είχαμε αποστειρωμένες ζώνες καταστολής, εθελόδουλη και απλήρωτη εργασία, επίταξη τυριών απεργιών, τσιμεντοποίηση εκτενών περιοχών, εκδίωξη των ρομά. Χωρίς υπερβολή, έφερε τον «όλεθρο» και την «καταστροφή» για τους κατοίκους του Μιλάνο όπως φέρνει πάντα η ανάπτυξη και η διεύρυνση της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Και με αυτήν ακριβώς την επίθεση της κυριαρχίας είναι που αποφάσισε να συγκρουστεί τόσο το πολυετές κίνημα ενάντια στην διοργάνωση της έκθεσης όσο και η πορεία της 1ης Μάη 2015.

Η πολιτική δίωξη των 5 αγωνιστών και η απειλή της έκδοσής τους στους μπάτσους και τους δικαστές του Ιταλικού κράτους, έφερε στην επιφάνεια την εντεινόμενη προσπάθεια των ισχυρών και κυρίαρχων τάξεων των ευρωπαϊκών κρατών, να επιβάλλουν και να εδραιώσουν τα σχέδια ολοκληρωτισμού, τάξης και ασφάλειας και κοινωνικής καθυπόταξης που επιτρέπει ανεμπόδιστα την εκμετάλλευση των φτωχών, των εργατών/τριών, των ανέργων, των επισφαλώς εργαζομένων, των μεταναστών/τριών και κάθε αποκλεισμένου/ης αυτού του κόσμου.


*


Η αλληλεγγύη στους 5 αγωνιστές δεν περιορίζεται στη συμπαράσταση σε 5 «νεαρά» παιδιά που κινδυνεύουν να βρεθούν σε ιταλικές ή ελληνικές φυλακές. Αποτελεί άλλον έναν αγώνα της τάξης μας πλάι και παράλληλα σε όλους τους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες της εποχής μας. Της εποχής της μνημονιακής επίθεση και της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), της καπιταλιστικής κρίσης, που τίποτα καλό δεν επιφύλαξε και ούτε πρόκειται, για τους «από τα κάτω» αυτής της κοινωνίας.


*


Η κατάληψη της ΑΣΟΕΕ αποτελεί κλιμάκωση του αγώνα ώστε να παύσει κάθε δίωξη. Στόχος και διακύβευμα της κατάληψης είναι να αποτελέσει άλλο ένα ανοιχτό κινηματικό πεδίο, ως κέντρο αγώνα, όπου μπορούν και οφείλουν να συναντηθούν οι κοινοί μας αγώνες του σήμερα.


*


Από την υπεράσπιση των 5 συντρόφων στην αμέριστη αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο Θ. Σίψα και την σκευωρία που στήνεται στο πρόσωπό του και στην πολιτική του ταυτότητα. Από τους εργατικούς-ταξικούς αγώνες βάσης για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας και την αντίσταση στις απολύσεις, στους αγώνες της τάξης μας για το ασφαλιστικό και τους πλειστηριασμούς σπιτιών. Από τις καταλήψεις και δομές κάλυψης αναγκών μεταναστών και τους αντιφασιστικούς αγώνες, στον αγώνα της Σάναα Τάλεμπ ενάντια στις απελάσεις και στον αγώνα ενάντια στα κέντρα κράτησης και «φιλοξενίας» και το φράχτη του Έβρου. Από την υπεράσπιση των αυτοοργανωμένων στεκιών και καταλήψεων σε γειτονιές και σχολές, στον αγώνα της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ και την υπεράσπιση του δάσους των Σκουριών ενάντια στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής. Από τους διωκόμενους διαδηλωτές της 12ης Φλεβάρη 2012, στον αγώνα για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και την αλληλεγγύη στους Κούρδους και Τούρκους αγωνιστές/τριες που διώκονται για τη δράση και το φρόνημά τους.


Η δυναμική της αλληλεγγύης για την υπόθεση των 5 να γίνει άλλο ένα εφαλτήριο για τις προκλήσεις που ανοίγονται για τους καταπιεσμένους/ες απέναντι στις επιθέσεις που δεχόμαστε καθημερινά.


Παύση κάθε δίωξης σε Ελλάδα και Ιταλία

Αλληλεγγύη στους 5 Ιταλούς Συντρόφους

Μπλοκάρουμε την έκδοση και του 5ου αγωνιστή φοιτητή

Δευτέρα 11/1 9:30 συγκέντρωση αλληλεγγύης, Εφετείο Αθηνών, Λουκάρεως

Κατάληψη ΑΣΟΕΕ



* Το πρόγραμμα της κατάληψης για την Κυριακή 10/1


Δεν υπάρχουν σχόλια: