Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

σχόλιο 4ης δεκεμβρίου 2014 για μία "ανάσα ελευθερίας"

10 Νοεμβρίου 2014 ο Νίκος Ρωμανός θέτοντας «ως οδόφραγμα το σώμα» του, ξεκίνησε απεργία πείνας ώστε να του επιτραπούν οι εκπαιδευτικές άδειες ή με τα δικά του λόγια, ξεκίνησε την απεργία πείνας για μία «ανάσα ελευθερίας». Μαζί του, σε ένδειξη αλληλεγγύης, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας και οι σύντροφοί του Γιάννης Μιχαηλίδης, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης.

«Χορεύοντας με το θάνατο εδώ και 24 μέρες», κι ενώ το αίτημά του δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο, το ελληνικό κράτος ακροβατεί πάνω στο σώμα όχι μόνο του Νίκου Ρωμανού, των συντρόφων του αλλά και στο σώμα των αντιστεκόμενων.

Την ώρα που το συμβούλιο αρνιόταν τις εκπαιδευτικές άδειες στο Νίκο Ρωμανό και οι κυβερνητικοί εταίροι «αυνανίζονταν» με προτάσεις αδιέξοδων νομοθετικών ρυθμίσεων ολοκληρωτικού χαρακτήρα, η τρόικα έστελνε mail στο ελληνικό σύστημα απαιτώντας νέα μέτρα εκμετάλλευσης, καταπίεσης, καθυπόταξης και εξανδραποδισμού της κοινωνίας (φυσικά γι’ αυτό το θέμα οι κυβερνητικοί εταίροι κάνουν εκκλήσεις ψυχραιμίας και εθνικής συσπείρωσης). Την ίδια ώρα, τα ασυνόδευτα παιδιά του «baris» έφταναν στο λιμάνι του Πειραιά για να μεταφερθούν στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας, εκεί που έγκλειστοι πραγματοποιούν τον δικό τους αγώνα ενάντια στις παράνομες κρατήσεις και βασανισμούς. Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών εκτελούσε ασκήσεις χυδαιότητας αναφερόμενος στους ανθρώπους από τη Συρία που αγωνίζονται στην πλατεία συντάγματος, χαρακτηρίζοντάς τους, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως πρόβατα που τα υποκινούν κάποιοι άλλοι. Την ίδια ώρα, άνθρωποι με ειδικές ικανότητες διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας για τα αυτονόητα με την αστυνομική φρουρά να τους συμπεριφέρεται αρμοδίως, την ίδια ώρα, σε κάποιο άλλο σημείο του κέντρου, φοιτητές και μαθητές διαδήλωναν ενάντια στο νέο λύκειο, την τράπεζα θεμάτων, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση…

Η κοινωνική «ειρήνη» με την οποία έχουν αιχμαλωτίσει το κοινωνικό σώμα τα τελευταία 2 χρόνια εκτιμούν πως θα είναι για πάντα. Εκτιμούν πως θα αποδεχθούμε τις ορατές ή αόρατες χειροπέδες ως φυσικό κομμάτι μας, πως το κοινωνικό σώμα θα τους ευχαριστεί αέναα που τυχαίνει μέρα με τη μέρα απλώς να αναπνέει. Εκτιμούν πως τα ψευδή διλλήματα, οι επίπλαστοι διαχωρισμοί μεταξύ μας και οι διαφορετικές εκφάνσεις του φόβου που μας βομβαρδίζουν θα ενσωματωθούν ως ένστικτα…

Αφού λοιπόν ο κυνισμός τους ανακοινώνεται και οι εκτιμήσεις τους δοκιμάζονται, ας ανακοινώσουμε και εμείς την «παράλογη» ευαισθησία μας: διάλεξαν λάθος «σώμα» για να παίξουν, οι εκτιμήσεις τους δεν χρειάζονται ήρωες για να κατακρημνιστούν, χρειάζονται εμάς.

Όλοι στους δρόμους.

Πέμπτη 4 Δεκέμβρη,
6 μ.μ. μετρό Αιγάλεω
ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: